logo Lama Gold
Home > Polityka prywatności

Polityka prywatności

Firma Lama Gold Sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Poznaniu przy ul. Wiosennej 25 ("Lama Gold"), ceniąc sobie relacje ze swoimi Klientami oraz Gośćmi serwisu internetowego www.pościel.lamagold.pl pragnie odpowiedzialnie obchodzić się z informacjami oraz danymi, którymi dysponuje. Niniejszy dokument („Polityka prywatności”) ma służyć ochronie prywatności Użytkowników serwisu, ochronę gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o Użytkownikach serwisu oraz bezpieczeństwo przechowywanych danych.

Przy każdorazowym przekazywaniu przez Użytkownika swoich danych osobowych, wyraża on zgodę na przetwarzanie ich przez firmę Lama Gold w celu kontaktu z nim oraz w celach marketingowych i statystycznych. Użytkownik przekazuje swoje dane na zasadzie dobrowolności i ma prawo wglądu do nich i do ich poprawiania.

Dane osobowe przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Użytkownika zezwolenia oraz w zgodzie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz.833 z poz. zm.). Zebrane dane osobowe tworzą zbiór i przechowywane są na serwerze firmy Lama Gold. Dostęp do niego posiadają wyłącznie uprawnione osoby. Gromadzimy ogólne dane dotyczące liczby odwiedzających nasze strony, co pomaga nam ulepszać wygląd i treść strony.

Kiedy Użytkownik odwiedza stronę internetową www.pościel.lamagold.pl możemy przechowywać pewne informacje za pomącą plików „cookies”, czyli informacji które serwer zapisuje na dysku komputera Użytkownika i będzie mógł je odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego komputera. Pliki nie są używane do gromadzenia danych osobowych i nie niszczą innych plików. Cookies dostarczają firmie Lama Gold danych statystycznych o ruchu Użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych stron serwisu. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania „cookies”, co nie spowoduje utrudnień w korzystaniu z usług strony www.pościel.lamagold.pl.

Użytkownik, który zdecyduje się wpisać na listę subskrybentów otrzymujących newslettery ze sklepu internetowego www.pościel.lamagold.pl wyraża zgodę na otrzymywanie materiałów marketingowych przekazywanych drogą elektroniczną (na podstawie art. 8 ust. 1 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną Dz. U. nr 144, poz. 1204 z 2002 r.).

Newsletter jest bezpłatną usługą, polegającą na informowaniu zapisanych Użytkowników o nowościach, promocjach, wyprzedażach, konkursach, wydarzeniach, kolekcjach i wszystkich innych informacjach, które mają związek z działalnością sklepu internetowego www.posciel.lamagold.pl poprzez okresowe wysyłanie wybranych przez redakcję treści drogą elektroniczną w postaci listu elektronicznego. Zapisanie się do newslettera jest potwierdzane przez Użytkownika poprzez kliknięcie na otrzymany w e-mailu link otrzymany drogą elektroniczną na wskazany przez siebie adres e-mailowy lub zaznaczeniu odpowiedniego pola wyrażającego zgodę przy procesie rejestracji w sklepie internetowym www.pościel.lamagold.pl i stanowi wyrażenie przez Użytkownika zgody na otrzymywanie bezpłatnego newslettera. Sklep internetowy www.pościel.lamagold.pl nie będzie przekazywał ani sprzedawał otrzymanego adresu e-mailowego stronom trzecim. Użytkownik w każdym momencie ma prawo zrezygnować z usługi newslettera. Subskrypcję można anulować, klikając na link 'wypisz się' znajdujący się na dole każdego z przesłanych listów elektronicznych. Usunięcie konta pocztowego Użytkownika z bazy adresowej następuje natychmiastowo i sygnalizowane jest komunikatem potwierdzającym operację.

Sklep internetowy www.pościel.lamagold.pl zastrzega sobie prawo do wysyłania za pośrednictwem newslettera reklam oraz informacji handlowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144, Poz. 1204 z 2002 r.) na konto e-mail Użytkownika; czasowego wyłączania usługi newslettera, jeżeli będzie to niezbędne ze względów technicznych (np. konserwacja, modyfikacje lub naprawa systemu), całkowitego zaprzestania świadczenia usługi w ramach newslettera po uprzednim powiadomieniu jego użytkowników, bez podania przyczyny; usunięcia konta, którego użytkownik naruszył Regulamin sklepu internetowego www.pościel.lamagold.pl lub prawo obowiązujące w Rzeczpospolitej Polskiej, albo też podejmuje działania ingerujące w niezakłócone korzystanie z usługi przez innych użytkowników.

Za każdym razem, gdy zmienimy niniejszą „Politykę prywatności”, zmienimy też na niej datę, aby wskazać, kiedy zostały dokonane zmiany. Rezerwujemy sobie prawo do zmiany naszych praktyk w zakresie informacji oraz zasad naszej „Polityki prywatności”. Korzystając z tej strony internetowej, wyrażasz zgodę na przyjęcie zasad niniejszej „Polityki prywatności”.

Korzystając ze strony www.pościel.lamagold.pl Użytkownik wyraża zgodę na powyższe zasady.

Poznań, 10 sierpnia 2010 r.

jest pusty.